qque_10

Forskel på squat?!

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Hvad er forskellen på Olympic Squad (Vægtløfter Squad) og Powerlifting Squad.

Kan umiddelbart ikke se forskel på de 2 træningen video’er.
Derudover hvilken Squad er den mest normale ? 🙂

Svar:

Et OL squat er karakteriseret ved at man holder torso meget oprejst igennem hele løftet. Det kan kun lade sig gøre hvis man har en væsentlig knævandring og har stangen liggende højt på nakken og står med fødderne i skulderbredde. Desuden er et ”korrekt” OL squat så langt ned som man kan komme (uden at runde i ryggen), men da de færreste kan gøre det uden at runde i ryggen, er der mange der laver dybe, men ukorrekte OL squats. Denne squat version træner primært forlår og baller.

Et styrkeløfter squat er til gengæld karakteriseret ved at man er meget foroverbøjet fordi man sætter hoften meget langt bagud, så man kan bruge bagkæden (baglår og lænd) mere. Det lader sig bedst gøre, hvis man ligger stangen lavt (på bagskuldrene) og står med fødderne lidt bredere end skulderbredde. Denne version træner primært baller, baglår og lænd.

Det meste normale er nok i virkeligheden en blanding af de to, men tættest på styrkeløfter squat. Det er primært fordi de fleste har svage ben og lettere ved at blive stærke bagkæden.