ca03

Forøge størrelse på benmuskler

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en dreng på 18 år, der træner 4 dage om ugen. Jeg har aldrig sprunget over ben dagen og tager da også en del i benpres, dog er det kun styrken der følger trop, men ikke størrelsen. Det er jeg selvfølgelig enormt træt af! Jeg træner alle mine benøvelser (3 forskellige) i 5 sæt af 8 reps. Hvad gør jeg galt og hvad skal jeg gøre for at forøge størrelsen på mine benmuskler?

Svar:

Det er væsentligt at spørge om du overhovedet bliver større? Er det kun benene som ikke vokser, eller er det hele kroppen som er et problem? Hvis du slet ikke bliver større og ikke tager på i vægt, så er det med 100 % sikkerhed fordi du spiser for lidt.

Det er et meget typisk problem, når folk ikke føler de bliver større. Hvis vi antager, at du spiser nok, og ser fin fremgang på overkroppen, så kan det måske være en fordel, at eksperimentere med andre rep ranges. Benene har en tendens til at reagere rigtigt godt på lidt højere rep ranges. Du kunne prøve med 10-15 reps i din bentræning, og se om det kunne gøre en forskel.