ca05

Bænkpres med håndvægte?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Har et spørgsmål i forhold til brysttræning. Alle snakker om hvor vigtigt bænkpres er. Synes dog håndvægte (liggende i samme position som bænkpres) giver en bedre træning.

Er der nogen fordele/ulemper ved at gøre dette?

Svar:

Bænkpres med stang er en rigtigt god øvelse. Det er dog ikke alle som føler du har lige god kontakt med brystmusklerne når du kører bænkpres med stang. Det er vigtigt at slå fast, at selvom bænkpres med stang er en rigtig god øvelse, så er det absolut ikke vitalt, at man kører den når man vil have større brystmuskler.

Andre presseøvelser kan gøre arbejdet ligeså godt. Det kunne være decline bænkpres med stang eller incline bænkpres med stang. Men det kunne også være de varianter man kan lave med håndvægte, som netop er det dit spørgsmål går på. Bænkpres med håndvægte er en rigtig god øvelse, og den er mindst ligeså god som bænkpres med stang. Den store fordel ved bænkpres med håndvægte er jo, at man kan køre med et større bevægeudslag.

Derudover stiller den større krav til stabilisering, så man kan argumentere for at øvelsen har en større funktionel værdi. Der er ikke nogen ulemper ved presseøvelser med håndvægte. Det skulle da lige være problemet med at få håndvægtene i position, hvis man er meget stærk, og kører med store håndvægte. Her kan det være en fordel at have en makker til at hjælpe en med at få dem på plads.