abc_08

Feder weightgain pulver?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg har haft en diskussion med min træningsmakker omkring weightgain pulver. Han påstår, at man bliver fed af weightgain pulver, mens jeg mener det fedt man tager på omdannes til muskler. Han nægter at anvende weightgain pulver, fordi han er overbevist om at man bliver fed af det. Hvem af os har ret?

Svar:

I princippet ingen af jer. Din træningsmakker har ikke ret, fordi ingen fødevarekilde fører til fedme isoleret set, og du har ikke ret, fordi fedt ikke omdannes til muskler. Når jeg siger ” ingen fødevarekilde fører til fedme isoleret set”, så mener jeg selvfølgelig, at man bliver fed af at have et for stort kalorieoverskud. Dette kalorieoverskud kan ikke føres tilbage til et enkelt fødevareemne. Man er nødt til at se på sin kost som helhed.

Derfor kan man heller ikke blive fed af weightgain pulver. Weightgain pulver kan dog sagtens bidrage til at skubbe ens kalorieindtag så højt op, at det samlede kalorieindtag bliver for stort. I princippet kan man tabe sig på flæskesteg og nutella, og tage på af bananer og gulerødder. Det handler om mængder, og om kalorieunderskud og kalorieoverskud. Med hensyn til dit postulat, så er jeg nødt til at slå fast, at fedt aldrig kan omdannes til muskelmasse. Fedt består af lipider, og muskler af aminosyrer. Der er tale om 2 helt forskellige kemiske substanser.

Hele ideen med weightgain pulver er, at give folk som har svært ved at spise sig til nok kalorier en mulighed for at drikke sig til dem. Ideen er ikke, at man skal drikke så meget, at kalorieoverskuddet bliver for stort. For så er det klart man ikke kun øger muskelmassen, men også fedtmassen. Bruger man weightgain pulver korrekt, det vil sige kun indtager den mængde der skal til for at skabe et lille kalorieoverskud, så vil det være et glimrende værktøj, når man ønsker større muskelmasse. Og bruges det sådan, så bliver man ikke fed af det.

Køb weight gainer her