cvdeepsqua

Spilde energi på transport til centret?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en gut på 21 år som har trænet i godt 3 år, og er på det seneste begyndt at gå mere op i ernæring og træning. I en bulk periode er det vigtigt at lave noget lignende ingenting, uden for træningen, når man gerne vil ligge i et jævnt kalorieoverskud.

Nu er jeg en gut der bruger min cykel meget som transportmiddel – bl.a. til og fra træning – og når jeg sadler op, gider jeg altså ikke køre i tøse tempo, så på de 10 minutter det tager fra hjemmet til centret når jeg alligevel at blive godt varm. Mit spørgsmål er, om det rent faktisk kan hæmme træningen at ‘varme op’ 2 gange, da det kunne være både energi-spild og unødigt tab af kalorier før træningen?
Måske jeg skulle cykle langsommere for at undgå ovenstående scenarie, eller vil det gå ud på det samme?

Svar:
Det er om noget en unødig bekymring. Jeg kunne forstå din bekymring, hvis var tvunget til at spendere adskillige timer på cyklen dagligt, men når vi snakker om 10 minutters cykling til og fra centret, så er det ikke mere end et luksusproblem. Du burde uden problemer kunne kompensere for det ekstra energiforbrug ved lidt ekstra mad indtagelse. Se det som opvarmning og aktiv restitution. Når vi snakker om så små mængder cykling, så har det absolut ingen negative konsekvenser for opbygningen af muskelmasse.