proteinpulver_cholade

Udløbsdato på proteinpulver

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Købte noget whey 100 proteinpulver fra jeres shop for (2 år siden?) men kort tid efter, fik jeg nogle underlige symptomer under træning og efterfølgende. Det tog flere besøg på privathospitaler og der gik omkring 1 år før man kunne fortælle bare lidt. Det skal dog siges at det er overstået nu. (Skal lige understreges at det ikke har haft noget med proteinpulver at gøre overhovedet).

Men nu er jeg så startet igen, og har stadigvæk omkring 2kg proteinpulver tilbage, der står det udløber april 2013, men er det forsvarligt stadigvæk at tage? Eller er det simpelthen den sidste udløbsdato, og skal det bare smides ud?

Svar:
Udløbsdatoen på proteinpulver er vejledende, og ofte kan det holde så meget længere end den angivne dato. Har man noget pulver som har overskredet udløbsdatoen, så kan man dog meget let teste om pulveret er godt nok. Hvis pulveret ikke lugter dårligt, og ikke er fuld af klumper, så kan man sagtens anvende det selvom udløbsdatoen er overskredet.

Problemet opstår, hvis pulveret af den ene eller den anden årsag har suget fugt til sig. Et tegn herpå, er netop at pulveret klumper sammen. Er der kommet fugt i pulveret, så giver det gode vækstbetingelser for mikroorganismer, og i så fald bør man skille sig af med pulveret. Men er der ikke klumper i, og lugter det ikke dårligt, så kan man sagtens anvende det.