zma

Testosteron boost kosttilskud?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab-Eksperter.

 

Har overvejet et testosteron boost kosttilskud. Tænkte på om hvad det gjorde ved kroppen, og om det egentlig er noget man kan se og mærke? Eller om det er noget man overhoved behøver at tage? For har kigget meget på det, og vil ikke købe det før jeg har spurgt nogle eksperter.

Mit spørgsmål er faktisk: Kan det betale sig at tage, eller det er bare endnu et kosttilskud der er på markedet der ikke hjælper en skid? 🙂

 

 

Svar:

 

Nu ved jeg ikke hvilket kosttilskud du specifikt snakker om. Der er flere forskellige kosttilskud på markedet som påstår at kunne booste ens egenproduktion af testosteron. Fælles for dem alle er dog at effekten er minimal eller ikke-eksisterende.

Hvis man eksempelvis tager et produkt som ZMA (zink magnesium aspartate), så har det længe været påstået at det har en testosteron boostende effekt. Der er dog lavet en del undersøgelser på ZMA, og ingen af dem kan påvise en stigning i testosteron niveauet, ej heller en forandring i kropskompositionen eller styrkeniveauet. Så det er reelt et markedsføringsstunt. Læs her om ZMA:

http://en.wikipedia.org/wiki/ZMA_(supplement)

 

Hvis jeg var dig, så ville jeg holde mig til gode solide basis kosttilskud som proteinpulver, weightgainer pulver, kreatin, vitaminer/mineraler, fiskeolie etc. Alle de eksotiske kosttilskud lover i langt de fleste tilfælde mere end de kan holde. I øvrigt så bør du også være opmærksom på, at hvis der SKULLE være et kosttilskud som reelt havde en testosteron boostende effekt, så ville det afhængigt af hvor udtalt effekten ville være, have negative konsekvenser for dit helbred. Hvis ens testosteron niveau ligger højere end normalen, så vil ens risiko for prostata kræft blandt andet stige. Så i sidste ende er det ikke det værd.