cvflaeskesvaer

Flæskesværd som gain produkt?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab

Vi er nogle kammerater som har et ønske om at stige i vægt, og i denne sammenhæng diskuterede vi hvilke “kilder” der ville gavne processen. Vi snakkede om bl.a. weightgainer og proteinpulver, men stødte så på en pose “sprøde flæskesvær” fra af mærket “Snack Street” i Netto.

 

Det indeholder pr.100 g følgende:

Energy 510 kcal.  Protein 70 g  –  kulhydrat 0 g  –   fedt 26 g  – salt 3g

Vi tænkte derfor på, om dette vil være en god “kilde” til at opnå forøget muskelmasse?

Svar:

Flæskesvær indeholder ganske rigtigt en meget stor mængde protein. Men det er protein af ekstremt ringe kvalitet. Det giver næsten sig selv, at hud fra en gris, som bliver voldstegt, og badet i salt, ikke har den store ernæringsmæssige værdi. Og den ringe proteinkvalitet skyldes ikke kun, at proteinet denaturerer kraftigt, under den voldsomme stegning, men også at aminosyrer strukturen i hud er langt dårligere end i eksempelvis muskelvæv.

Så selvom det totale proteinindhold i flæskesvær er meget højt, så har det reelt ikke nogen ernæringsmæssig værdi sammenlignet med mere fuldgyldige proteinkilder.

Læs i øvrigt mere om emnet ’protein kvalitet’ her