cvbenchpreeees

Led vinkler og bænkpres?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har bænket i nogle år nu, men er blevet i tvivl om hvorvidt min vinkling i albuen er korrekt; Når stangen rammer brystet, har jeg en vinkling i albuen på ca. 90grader. Jeg er dog stadig i tvivl om det er for meget pga. lange arme og for meget “stress” på skulderleddet? Er dette noget jeg skal være opmærksom på; nemlig for meget vinkling? Det skal noteres, at jeg aldrig har døjet med stress i skulderen.

Svar:

Vinklen i albueleddet er ikke så afgørende for belastningen på skulderleddet, som den vinkel der er imellem dine overarme og din torso i bunden af et bænkpres. Det er helt normalt at holde med en grebsbredde som giver en albuevinkel på 90 grader i bunden af et bænkpres. Det betyder, at underarmen er 100 % vertikal i bunden af øvelsen, hvilket giver den mest favorable involvering af skulder og triceps, i forhold til træning af brystet, samt et meget bedre drive fra bunden. Holder man smallere så involveres triceps i højere grad.

Når jeg snakker om vinklen mellem overarmen og torsoen i bunden af bænkpres, så henviser jeg til at mange bænker med armene helt ud til siden, så vinklen mellem overarmen og torsoen danner en vinkel på omkring 90 grader. Det giver en meget stor belastning på skulderleddet. Det er langt sundere for skulderleddet at holde albuerne mere ind til kroppen. Det kan være svært at beskrive med ord, men du kan se hvad jeg mener på nedenstående billede.

Se i øvrigt vores videoguide til bænkpres her