cvmathildekakao

Kakao inden sengetid?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Er det rigtigt, at mælk indeholder langsomt optageligt protein. Og i så fald, ville det så være en fordel at drikke noget kakao (jeg kan ikke lide at drikke mælk rent) inden sengetid?

 

Svar:

 

Det er korrekt, at mælk indeholder et langsomt optageligt protein. Der er tale om den type af mælkeprotein som hedder kasein. Kasein har en langsommere passage igennem fordøjelsessystemet, sammenlignet med det mælkeprotein som hedder valleprotein (whey protein), og vil derfor give en langsommere frigivelse af aminosyrer. Kasein er derfor meget velegnet til indtagelse lige inden sengetid.

 

I princippet kan du godt drikke lidt kakao inden sengetid, men det er bestemt ikke en optimal løsning. Kakao indeholder meget store mængder sukker, og det eneste tidspunkt hvor behovet for hurtige kulhydrater er til stede, er i tiden lige efter træning. Man kan derfor godt drikke kakao efter træning, hvis man ikke har råd til proteinpulver.

 

Men inden sengetid er der andre og bedre løsninger. Du kunne eksempelvis spise en dåse tun i vand inden du går i seng. Tun vil også tage længere tid om at blive fordøjet, sammenlignet med en whey proteinshake, så du opnår det samme her.