cvbloodfinger

Blødninger ved triceps dips?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har et underligt problem når jeg laver triceps dips. Jeg kører 4 sæt af 6 reps hvor jeg øger vægten ved hvert sæt. Når jeg når til de sidste to sets, sker det samme hver gang. Jeg begynder at bløde fra eksisterende sår fra tidligere træningspas, samt fra nye sår. Sårene svarer til små rifter som hvis man har skåret sig på et eller andet.

Det gør selvfølgelig hverken ondt, men blødningen er forholdsvis kraftig i forhold til sårenes størrelse. Kan I forklare mig hvorfor at dette sker?

Svar:

Lad mig indledningsvist slå fast, at medicinske spørgsmål altid bør tages op med sin praktiserende læge. Det er dog ikke unormalt, at et sår kan bryde op og bløde en smule når man træner tungt, og presser sig selv meget. Sagen er den, at blodtrykket stiger ganske markant, når man løfter tunge vægte. Man har lavet forsøg på russiske vægtløftere, hvor man under 1RM forsøg i squat har målt deres blodtryk, og man kunne måle værdier på helt op til 320/250 mm Hg. Det er en ganske voldsom stigning når et normalt blodtryk i hvile ligger omkring 130/80 mm Hg.

Det er dog ikke noget problem, at man får en kortvarig stigning der er så høj, hvis man vel at mærke ikke har underliggende karsygdomme, som eksempelvis aneurismer og åreforkalkning. De meget voldsomme stigninger er også årsagen til at man til tider ser styrkeløftere få næseblod under tunge løft i squat og dødløft. Og når de små blodkar i næsen kan briste under det voldsomme tryk, så er det klart at små rifter også kan bryde op.

Det lyder dog en anelse voldsomt, at du siger at blødningen er forholdsvis kraftig i forhold til sårenes størrelse. Det er derfor en god ide at få tjekket om dit blodtryk er normalt, og eventuelt få taget en blodprøver for at se om dine koagulationsfaktorer er normale.