cvdrinkingblackshake

Proteinindholdet i mælk?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Med henvisning til sidste spørgsmål I besvarede på bodylab.dk, hvor en mand der træner løb og kettlebell træning, får at vide at han kan vælge at supplere sin træning med proteinpulver og så nævner I “henkastet” at han også bare kan drikke en liter mælk:

“Om du vælger at anskaffe dig noget whey proteinpulver, eller om du vælger at drikke en liter mælk, afhænger af din personlige præference og økonomi.”

Mit spørgsmål går på, hvorfor en liter mælk skulle kunne virke som erstatning for proteinpulver, da jeg – hvis det er tilfældet – ville drikke en masse mælk, selvom proteinindholdet i mælk ikke er specielt højt?

Svar:

Proteinindholdet i mælk er nu ret højt. En liter mælk indeholder omkring 35 g protein, og proteinkvaliteten i mælk er rigtig god. Det skal selvfølgelig ikke forstås sådan, at proteinpulver er overflødigt. Der er mange fordele ved proteinpulver, som man ikke har ved mælk.

Proteinpulver er eksempelvis noget mere kalorielet end mælk. Hvis man cutter, så er store mængder mælkesukker nok ikke det bedste valg. Pointen i det tidligere svar var mere, at proteinpulver er et supplement til ens kost. Og endda et rigtigt godt supplement. Men man kan også blive stor af mad, hvis man af principielle eller økonomiske årsager ikke ønsker at supplere med proteinpulver.