cvneedlespills

Steroide rester i proteinpulver?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en 16 årig knægt som gerne vil supplere min træning med noget proteinpulver, men min mor har læst i en artikel, at der kan være steroide rester i proteinpulver, og vil ikke give mig lov til at købe det. Er der noget jeg kan gøre for at overbevise hende om, at der ikke er noget om snakken? Hvilket jeg selvfølgelig håber der ikke er?

Svar:

Som udgangspunkt er det meget væsentligt at skelne imellem udenlandske kosttilskud, og danskproducerede kosttilskud. Herhjemme har vi en meget striks overvågning af kosttilskud, hvilket ikke er tilfældet i udlandet. Derudover er det i mange andre lande tilladt at producere og sælge det man kalder pro-hormoner, som er forstadie til de egentlige hormoner. De giver ikke samme effekt som anabolske steroider, men har alligevel været brugt af bodybuildere i årevis. Det uheldige er, at producenter som producerer pro-hormoner bruger mange af de samme maskiner til deres kosttilskud, og derfor kan der forekomme pro-hormon rester i eksempelvis proteinpulver produkter, hvilket vil give udslag, hvis man fik foretaget en dopingkontrol.

Denne risiko eksisterer ikke ved danskproducerede produkter, da det ikke er tilladt at producere og sælge denne type produkter i Danmark. Så din mor kan være helt tryg, så længe du køber dansk producerede produkter som Bodylab.