cvliftball

Tager stærkmandsdeltagere doping

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har dyrket styrketræning i 4-5 år nu, og har altid haft gode anlæg for styrke. De sidste par år har jeg ene og alene fokuseret på at blive stærkere i de store øvelser. Jeg går nu og leger med tanken om at træne mig op til at stille op i en stærkmandskonkurrence. Jeg kunne dog godt tænke mig at vide om man tester for doping i disse konkurrencer? Jeg er modstander af doping, og kunne godt tænke mig at vide om man kan være konkurrencedygtig uden at bruge den slags. Er det noget i ved noget om?

Svar:

Der testes ikke i stærkmandskonkurrencer. Om hvorvidt alle deltagere bruger doping er nok svært at svare på. På nationalt plan kan det ikke udelukkes, at en lille håndfuld vælger at gøre det clean, da en del stiller op for at have det sjovt. På internationalt plan kan man godt regne med at 100 % af deltagerne anvender doping præparater i en eller anden udstrækning. Ellers er det simpelthen ikke muligt at være med.

Niveauet i stærkmandskonkurrencer på internationalt plan er så ekstremt højt i dag, at det er utopi at tro at man kan være med som clean. Det er mere eller mindre en accepteret del af gamet. Men hvis du kan acceptere, at de andre bruger noget, så sker der vel ikke noget ved at tage del i sporten, hvis du får en glæde ud af det. Det styrkeniveau der skal til for at være med herhjemme er trods alt en del lavere end det niveau man ser på internationalt plan. Og har man ekstremt gode gener for styrke, så kan man sagtens følge med, hvis man går 100 % ind for det.