cvmeatmeat

Kan man få for meget protein?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Efter jeg er begyndt at træne er jeg begyndt at indtage en større mængde protein. Mine forældre er lidt bekymret over mit indtag af protein, og påstår jeg kan få dårlige nyrer af det. Har de ret i at et stort protein indtag er farligt, eller kan jeg roligt fortsætte med at spise det protein jeg gør nu? Jeg indtager omkring 200 gram protein om dagen, og jeg vejer 94 kg.


Svar:

Man kan selvfølgelig få for meget af alt. Selv vand kan have fatale følger, hvis man drikker nok af det. Der er dog intet der tyder på at nyrerne tager skade af et højt proteinindtag, hvis man er sund og rask. Der er lavet mange videnskabelige undersøgelser på området, og et højt proteinindtag synes kun at være et problem, hvis man i forvejen har dårlige nyrer. Har man det, så anbefales det, at man ikke spiser store mængder protein.

Så dine forældre har absolut intet at bekymre sig om, hvis du er sund og rask. Og slet ikke med et indtag på 200 gram protein, med en kropsvægt på 94 kg. Det er omkring 2 gram protein pr. kg legemsvægt, hvilket ofte er det som anbefales til folk som dyrker hård styrketræning.