cvpairtraining

Sommerferie uden træning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg står og skal på ferie i Sydafrika i 2 uger, og tænker på hvilke konsekvenser det har hvis jeg ikke får trænet i de 2 uger? Jeg ved godt jeg bare kunne finde et træningscenter dernede, men jeg er ikke sikker på der er et i det område vi skal hen. Jeg kunne også bare lave noget kropsvægtstræning, men jeg er mere interesseret i at vide om jeg mister en masse muskelmasse, hvis jeg slet ikke får trænet?

Svar:

Der er rigtigt mange som bekymrer sig om netop dette. Det er klart, at 2 uger uden træning vil give anledning til et vist tab af muskelmasse, men det er på ingen måde så katastrofalt som mange gør det til. Det er jo ikke sådan at musklerne falder af, fordi man ikke får trænet i 2 uger. For folk som ikke har haft en pause fra træningen i lang tid, kan det måske sågar være en fordel med en pause, da man derved giver kroppen mulighed for at skille sig af med al akkumuleret træthed. Og det positive er, at den tabte muskelmasse genvindes lynhurtigt, når man kommer i gang med træningen igen.

Det er klart, at man vil tabe noget mindre, hvis man får tid til at træne et par gange i løbet af de 14 dage. Om det er ved at besøge et lokalt træningscenter, eller ved at lave lidt kropsvægtstræning, er i princippet lige meget. Det handler bare om vedligeholdelse. Derudover kan tabet minimeres ved at sørge for at få nok protein, og generelt være aktiv.

Men jeg vil da helt klart anbefale dig at nyde din ferie. Man tager ikke 14 dage til Sydafrika for at gå rundt og bekymre sig om sin muskelmasse. Nyd din ferie, og kom tilbage frisk og veloplagt til en ny runde træning.