cvmassiveleg

Store lår med B2B programmet?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg følger lige nu back to basics programmet. Det jeg allerhelst vil opnå er nogen kæmpe lår. Er to gange squat i ugen virkelig nok, eller skal jeg supplere med flere øvelser? Synes også det er lidt med kun en øvelse for triceps og en øvelse for biceps på et træningspas? Er en øvelse virkelig nok?

 

 

Svar:

Hele ideen med ”back to basics” filosofien er at fokusere på et begrænset antal øvelser, og forsøge at blive stærkere i dem. Hvis man spiser efter at blive større, så vil den forøgede styrke medføre en markant forøgelse af muskelstørrelsen.

 

Biceps og triceps er så små muskler, og de på ingen måde behøver mere end 1 øvelse, hvis man følger ”B2B” filosofien. Her drejer det sig ikke om at køre alle muskler totalt i smadder. Her drejer det som om kvalitet frem for kvantitet. At man bliver stærkere i et begrænset, men velvalgt arsenal af øvelser. Når man har fulgt ”B2B” filosofien i et par år, og har tredoblet sin styrke i alle øvelser, så kan man sagtens forsvare at øge antallet af øvelser til biceps og triceps. Men så er fundamentet også på plads.

 

Når vi snakker om træningen af benene, så kan man i princippet godt supplere med lidt ekstra bentræning. Det vil jeg helt klart mene er okay. De fleste nybegyndere vil kunne få okay vækst med kun squat, men hvis du meget gerne vil have større lår, så synes jeg det er okay at supplere med lidt benpres og front squat. Du kan eventuelt veksle mellem front squat den ene og uge, og benpres den næste, som supplerende benøvelse.