womanmidsection

Vægttab uden motion?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg er en pige på 15 år, jeg er 1,74 cm høj, og vejer 55 kg.

 

Jeg kunne godt tænke mig at smide lidt fedt, rundt omkring.

 

Sandheden er bare, at jeg ikke er så glad for motion, altså, jeg bryder mig ikke om at løbe eller noget, hvis endelig, skulle det være svømning.

 

Jeg snakkede med en ven forleden; han fortalte at jeg i princippet godt kunne tabe mig, uden motion, så længe jeg bare spiser sundt, og under mit ligevægtsindtag.

 

Kan det passe?

 

Samtidig ville jeg gerne stramme lidt op ved maven. Hvilke øvelser kan hjælpe?

 

Jeg håber I kan hjælpe 🙂

 

Svar:

 

Det er rigtigt, at man godt kan tabe sig uden motion, hvis man indtager færre kalorier end man forbrænder. Umiddelbart er der dog ikke noget der tyder på at du har brug for det. Med en højde på 174 cm og en vægt på 55 kg, så er du faktisk en smule undervægtig.

Hvad angår dit spørgsmål omkring mavetræning, så er der reelt ikke noget der hedder “at stramme op”. Muskeltræning er styrkende og opbyggende, men man kan ikke selektivt fjerne fedt fra specifikke områder, ved at træne det specifikke område. Mavetræning er dog stadigvæk en god ide, da det hjælper med til at give en god holdning. En slap lænd- og mavemuskulatur kan godt bidrage til at man falder lidt sammen i ens holdning, og maven som konsekvens heraf buler lidt mere ud. Her kan mavetræning godt have en positiv effekt. Hvis dit “problem” med maven derimod skyldes for meget underhudsfedt, så er den eneste løsning at skære ned på kalorierne, så du taber dig. Så vil mængden af underhudsfedt også blive mindre. Men som sagt er der ikke noget der tyder på at du bør tabe dig.

Relaterede emner:

Vægttab på maven

Hurtigt vægttab