cvbear

“Back to basics” eller “Russian Bear Training”?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en dreng på 17 år og vil gerne begynde på vægtløftning. Jeg har dyrket kajakroning og springgymnastik i mange år, men har aldrig decideret styrketræning (bænker 6x65kg og dødløfter 6x75kg). Jeg kunne godt tænke mig at vide hvilket program jeg skal følge. Jeg har kigget på både ”Back to basics” programmet og ”Russian Bear Training” programmet. Hvad ville i anbefale for en nybegynder, som både vil have muskelmasse og styrke? Skal jeg følge et af disse eller et helt andet?

Svar:

Begge programmer er solide valg i forhold til dine målsætninger. Russian Bear Training er dog et noget mere krævende program, og det kræver pga. den meget store workload i de enkelte øvelser, at man har et grundlæggende styrkefundament inden man giver sig i kast med det.

Jeg vil anbefale dig, at du kører Back to Basics programmet i 2-3 måneder, og så kan du avancere til Russian Bear Training, hvis du føler for det.

Husk at sikre dig, at du har teknikken på plads i de store basisøvelser. Det er vitalt uanset hvilket af de 2 programmer du vælger.