bllrerd

Bedste brystøvelse?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har tænkt lidt på hvilken brystøvelse der er den bedste til styrke og hypertrofi. Er det bare bænkpres der er bedst, eller kan øvelser som incline barbell pres og weighted dips være bedre?

 

Svar:

 

Snakker vi om styrke, så handler det jo om hvad man vil være god til. Hvis man er styrkeløfter, så giver det ikke meget mening at fokusere på at blive stærkere i dips, når det er bænkpres kan konkurrerer i. Dermed ikke sagt, at dips ikke kan fungere som hjælpeøvelse til bænkpres. Det kan den i høj grad. Er man ikke styrkeløfter, så kan incline bænkpres eller dips være et ligeså godt valg som almindelige bænkpres. Det kommer jo an på personlige målsætninger, og hvad man skal bruge det til.

 

Snakker vi om hypertrofi, så er det straks en anden diskussion. Bænkpres er en rigtig god øvelse, hvis man vil have større brystmuskler. Omvendt så er der mange som har svært ved at få kontakt til brystmusklerne med almindelig bænkpres. Er det tilfældet, så kan incline bænkpres eller en af håndvægtsvarianterne være et ligeså godt valg. Det det handler om er, at man substituerer med en øvelse af samme kvalitet. Det vil sige en hvilken som helst anden pressevariant kan være et fint alternativ til almindelig bænkpres, hvis almindelig bænkpres giver en problemer.

 

Ofte kan problemer i bænkpres dog løses med bedre teknik. Der er rigtigt mange som ikke aner hvordan man kører bænkpres med korrekt teknik. Og resultater er ofte at de ikke får ordentligt fat i brystmusklerne.