spl05

Hvorfor er crossfittere så store?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

 

Min bror og jeg har gået og snakket om hvordan det kan være at de professionelle crossfittere er så store (altså muskuløse) da crossfit er rigtig meget cardio, men med funktionel træning samtidig?

 

Svar:

 

Nu er stor jo et relativt begreb. Sammenlignet med bodybuildere er crossfittere jo relativt små. De fleste vejer vel et sted mellem 75-90 kg, hvilket ikke kan betegnes som super massivt. Men det er da rigtigt, at visse crossfittere, som eksempelvis Rich Froning, har en ganske respektabel portion muskelmasse.

 

Men det skyldes selvfølgelig at de crossfittere som man finder i toppen af crossfit, træner ufatteligt mange timer hver uge, og deres træning består af rigtigt mange elementer. En stor del af deres træning består af traditionel bodybuilding træning, og mange træningspas minder om den måde olympiske vægtløftere træner på. Rich Froning kan eksempelvis lave clean and jerk med 168 kg. Det kræver en stor portion almindelig tung træning, at blive så stærk. Og det vil alt andet lige give en vis portion muskelmasse. Det hele er ikke kun udholdenheds- og konditionstræning.