abbn01

Flere øvelser i Back to Basics?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har længe trænet full-body, men har nu fået ekstra tid til træning, så jeg overvejer at begynde på et 2-split program noget lignende jeres back to basics. Jeg har i mit fullbody program imidlertid kørt en del flere øvelser end b2b indeholder, og et træningspas har for mig taget 2 timer, hvilket jeg ikke føler er at problem. Vil der i så fald være noget i vejen for at tilføje flere øvelser til b2b? Så et træningspas rammer 2 timer?

Svar:

Jeg forstår godt trangen til at smide flere øvelser i Back to Basics programmet. Specielt når du er vant til mere. Det er dog vigtigt at pointere, at det strider lidt imod principperne bag et ”Back to Basics” program, hvor hele essensen i programmet er kvalitet frem for kvantitet. Denne tilgang handler ene og alene om at fokusere på at minimalt antal øvelser, hvor man målrettet forsøger at øge belastningen i disse øvelser, med stor fremgang i muskelmasse til følge.

Det betyder dog ikke at det er helt udelukket at tilføje øvelser til programmet. Hvis man gør det, så skal det bare være rimeligt velovervejet. De fleste med diskopumper tendenser vil være fristet til at smide et par brystøvelser og et par armøvelser på programmet, men der er ikke der ens fokus bør være, hvis man vil lave flere øvelser. BTB programmet kunne i første omgang godt tåle lidt ekstra bentræning.

Uanset hvad du vælger, så gør det overvejet, og lad være med at smide for mange unødvendige små øvelser ind.