abbn03

Problemer med asymmetri

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er 14 år og har trænet bodybuilding i 8 måneder. Igennem tiden har jeg fundet ud af, at min højre del af overkroppen er blevet gradvist større end min venstre. Det mest mærkværdige er, at jeg er venstrehåndet og højrebenet, men det er min højre side der er størst. Alligevel er min venstre lægmuskel størst. Jeg mistænker at det måske har noget med hvordan jeg lægger vægten i fødderne.

Svar:

Som udgangspunkt er det vigtigt at pointere, at der altid vil forekomme en vis asymmetri. Ingen er 100 % symmetriske. Nu er det svært at vurdere for udtalt problemet er, uden billeder eller kropsmål, men du kan dog alligevel gøre noget aktivt for at udligne problemet, hvis det reelt er et problem. Jeg vil anbefale dig at skifte til håndvægte i de øvelser hvor det er muligt. I benøvelser som benpres, calf raises osv. er det fuldt muligt at træne unilateralt, hvor du træner et ben af gangen. Disse tiltag burde bidrage til at mindske problemet over tid. Derudover er det en god ide at få tjekket din teknik igennem i de store øvelser, for at udelukke, at du løfter skævt.

Det eneste du IKKE må gøre, er at køre med større belastning på den side som er mindst udviklet. Det vil give store problemer på sigt. Sørg for at køre med samme belastning og rep antal. Også selvom du køre unilateralt.