abbn11

Proteinpulver i stedet for mad?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er tit stået i den situation, at jeg ikke har haft mælk i køleskabet, og har i stedet for blandet en proteinshake med whey proteinpulver og vand, og har hældt den på mine havregryn om morgenen. Jeg kom så til at tænke på, om det er okay, at man fra tid til anden erstatter sine normale proteinkilder med en proteinshake, hvis man ikke har anden mulighed, eller om det vil gå ud over resultaterne i sidste ende?

Svar:

Selvfølgelig er det okay. Whey proteinpulver er jo reelt bare en form for koncentreret mad. Det skal dog slås fast, at det altid er bedre at få sit protein igennem almindelige fødevarekilder, da man her får en række vigtige mikronæringsstoffer.

Men der skal absolut ikke noget ved at du ind imellem anvender proteinpulver som måltidserstatning, eller som supplement til et protein-fattigt måltid. Mange tror fejlagtigt, at proteinpulver er noget syntetisk snask, som rent indtagelsesmæssigt skal holdes på et minimum. Whey proteinpulver er udvundet af mælk. Der er intet syntetisk i det.