abbn13

Kan proteinpulver tåle at blive varmet op?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at bruge mit proteinpulver i forbindelse med madlavningen. Hvis man bager en kage kunne det være rigtigt godt hvis man kunne booste proteinindholdet ved at tilsætte proteinpulver. Men kan whey proteinpulver godt tåle at blive varmet op? Jeg tør ikke rigtigt gå i gang før jeg har fået et svar, da jeg er bange for at der dannes skadelige stoffer, hvis jeg gør det.

Svar:

Du har absolut intet at frygte. Det er rigtigt, at proteiner kan denaturere når de udsættes for varme. Men det ændrer ikke rigtigt på proteinets anvendelighed i kroppen. Proteinet bliver alligevel kraftigt denatureret og spaltet ned i aminosyrer af enzymer, når det rammer mavesækkens mavesyre.

Hvis det var et problem, så ville det også være et problem at udnytte og fordøje proteinet i en bøf eller et kogt æg, og det er jo heller ikke tilfældet. Så du kan sagtens anvende dit whey proteinpulver til bagning eller andre former for madlavning.