asc01

Skader dødløft mere end den gavner?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Nede i mit center er der den her store gut, som står og fortæller en masse ting.
Han fortalte så, at dødløft skader på længere sigt. At det kan godt være at øvelsen styrker musklerne, men knogler, osv. tager skade af det. Så han mente at om 10 år, så vil man sagtens kunne mærke at ryggen har taget skade af alt det dødløft.

Kan i ikke be/afkræfte denne teori, da jeg selvfølgelig ikke vil lave øvelser som kroppen tager skade af på længere sigt.

Svar:

At man er stor er ikke garant for at man ved noget som helst omkring træning. Man skal være meget påpasselig med at lytte til folk, med mindre man er sikker på at de rent faktisk ved hvad de snakker om. Og ham gutten aner ikke hvad han snakker om. Der er en tendens til at dødløft skal dæmoniseres, og gøres farligere end alle andre øvelser. Alle øvelser kan være potentielt farlige. Du kan også i den grad ødelægge dine skuldre, hvis du bænker forkert. Og ”forkert” er netop kodeordet. Hvis man kører dødløft med korrekt teknik, så er den på ingen måde farligere end alle andre øvelser.

Man fristes næsten til at sige tværtimod. Dødløft er en ekstrem potent øvelse i forhold til det at opbygge en god grundstyrke i hele kroppen, og når skader opstår, så er det ofte fordi grundstyrken halter. Så du kan sagtens kører dødløft på regelmæssig basis, uden at skulle frygte for at du om 10 år lige pludselig ikke kan komme ud af sengen. Hvis du vel at mærke har styr på teknikken. Om ikke andet, så bør du nok ikke lytte til flere råd fra den pågældende gut. Det lyder som om det kunne være mere skadeligt, end at implementere dødløft i sit program.