asc03

Større bagdel samtidig med vægttab?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er bokser (pige) og skal ned i vægtklasse (mangler 2-3 kilo fra at være der). Vægttabet er især gået udover min bagdel, hvilket jeg er ret ked af. Mit spørgsmål er derfor: Kan jeg opbygge muskelmasse bagpå, men samtidig tabe mig de 2-3 kilo?

 

Svar:

 

Som udgangspunkt er det ret svært at opbygge muskelmasse når man er i kalorieunderskud. Opbygning af muskelmasse kræver generelt et overskud af energi, da de muskelopbyggende processer er ekstremt energikrævende. Nedbrydning af fedtmasse kræver som bekendt et underskud af kalorier, så der er tale om modstridende målsætninger. Det lyder dog til at du er nybegynder indenfor vægttræning, og det vil derfor være muligt til en vis grad. Folk med ringe træningserfaring har lettere ved at tillægge sig muskelmasse, selvom de er i kalorieunderskud. Du skal dog ikke forvente det helt vilde.

 

Du kan prøve at køre et styrketræningsprogram ved siden af din boksetræning, som fokuserer på det at få en større bagdel. Det kunne være et program som nedenstående.

 

http://news.bodylab.dk/artikler/3590-velformet-bagdel

 

Så må du tage den muskelmasse du kan få. Og hvis du stadigvæk mener bagdelen kræver lidt ekstra arbejde, så må du øge kalorieindtaget mellem dine kampe, og så skærer i kalorierne når du kommer tættere på en kamp.