proteinpulver_laktose

Proteinpulver og laktose?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg står og overvejer at købe noget proteinpulver fra Bodylab.dk Kan man godt indtage Bodylab Whey proteinpulver, hvis man er laktose-intolerant?

Svar:

Laktose er det man på dansk kalder ”mælkesukker”. Dem som lider af laktose-intolerance, har en nedsat evne til at producere laktase, som er det enzym som nedbryder laktosen i kroppen. Der er langt færre som lider af laktose-intolerance på den nordlige halvkugle, da man her vokser op med indtagelse af mælkeprodukter, sammenlignet med den sydlige halvkugle, hvor man sjældent indtager mejeriprodukter baseret på komælk.

Laktose-intolerance er dog ikke en ”enten-eller” lidelse. Det er ikke sådan at man nødvendigvis får symptomer af at indtage et enkelt glas mælk. Mange producerer en anelse laktase, og får først problemet ved større indtagelse.

Da Bodylab Whey 80 proteinpulver indeholder omkring 4 gram laktose, så kan de fleste laktose-intolerante godt indtage Whey 80 proteinpulver uden problemer. Til sammenligning indeholder 1 liter mælk omkring 43 gram laktose. Så har man ingen problemer med et enkelt glas mælk, så kan man sagtens tåle indtagelse af Bodylab Whey 80 proteinpulver. Hvis man er meget hårdt ramt af laktose-intolerance, så kan man i stedet for anvende Bodylab Whey 95 proteinpulver, som er 100 % renset for laktose.

Køb proteinpulver her.