Healthy Living

Crossfit fænomenet?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Crossfit? Hvad er det? Er det en decideret sportsgren? Er der øvelser som er nødvendige indenfor crossfit, eller handler det om hvad man lige har ved hånden?

Svar:

Som udgangspunkt vil jeg anbefale dig at læse vores artikel omkring crossfit. Den beskriver hvad Crossfit går ud på og giver en lang række relevant information herom.

http://news.bodylab.dk/artikler/411-crossfit-fremtidens-fysiske-traening

Og ja, Crossfit er faktisk en sportsgren. Det bliver holdt Crossfit konkurrencer rundt omkring i hele verden. Grundlæggende går crossfit jo ud på at lave store komplekse øvelser på tid, sat sammen på mange forskellige måder. Så i princippet kan man godt sige “at man kan sammensætte det af det man lige har ved hånden”. Det er dog ikke forstået sådan at alle øvelser kan anvendes. Der er altid tale om store komplekse øvelser, hvor hele kroppen anvendes. At sammensætte et Crossfit træningspas af side laterals, curls og triceps extensions har ikke meget med Crossfit at gøre, da hele ideen er at stresse mange af kroppens systemer på en gang, og dermed skabe tilpasninger af mange forskellige fysiske attributter.” Så det bør altid være store komplekse øvelser som rammer store dele af kroppens muskulatur, så der samtidig stilles krav til det kardiovaskulære system. Det kunne være squat, dødløft, cleans, jerks, chinups etc.