skjoldbrusk

T3 og T4 kur

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg styrketrænet i cirka 2-3 år, men kun de sidste 8 måneder har min kost været et hundrede procent korrekt, bl.a. takket være jeres artikler om kosttilskud.

 

Jeg vil egentlig bare høre om T3 virkelig er farligt, hvis jeg KUN kører én enkelt kur på baggrund af at jeg gerne vil smide de sidste kilo inden sommer…

 

Jeg har læst lidt inde på Anti Doping Danmark, men skræmmekampagner er jo ikke lige det som tager for bedste varer, så ville gerne høre fra en uafhængig ekspert som jer.

 

Spørgsmålet er således:

Er det farligt at tage én T3 kur ud fra professionelles råd? Og hvad er holdningen egentlig til dette stof? Altså jeg har fået bekræftet af en læge at man ikke kan blive testet positiv for det , ved en almen steroide test fra .f.eks. Anti Doping Danmark.

 

På forhånd tak!

 

Svar:

 

Ja, det er i allerhøjeste grad farligt. Ikke i den forstand at jeg tror du dør af det. Men det er virkelig tåbeligt at begynde at rode med stofskifte hormoner, da risikoen for at ens skjoldbruskkirtel tager skade er rimelig stor. Også selvom det kun er én kur. Skjoldbruskkirtlen reagerer lynhurtigt, hvis man ikke lider af hypothyroidisme, og så indtager T3. Egenproduktionen falder ret hurtigt, i respons på den større koncentration af stofskiftehormon. Og problemet er, at risikoen for at egenproduktionen ikke finder tilbage til sit naturlige lejde er ret stor. Hvis det er konsekvensen af at du snupper en enkelt T3 kur, så ender du med at skulle tage stofskifte hormoner resten af livet. Og det er bestemt ikke sjovt at skulle til jævnlige tjek ved lægen for at se om alle blodværdier er som de skal være, og for at se om stofskifte hormon niveauet er som det skal være. Så min klare anbefaling er at droppe det.

Læs mere om ‘effektive slankemidler‘ her.