artikel_myter-omkring-kreatin

Vægttab, proteinpulver og større muskler?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg har styrketrænet i godt og vel 9 måneder løst og fast. Lige nu har jeg ikke trænet i 2 uger og kan allerede se det på min krop.

 

Mit spørgsmål er så, hvordan jeg taber mig bedst muligt og stadig får større muskler?

 

Jeg har hørt at spiser/drikker du for meget proteinpulver så kan det give tindens til bumser og urenheder i huden, og eventuelt tage på. Passer dette?

 

Og hvordan taber jeg bedst muligt, cardio træning sammen styrke?

 

Styrketræner normalt 3 gange om ugen, i et full-body træningsprogram.

 

Svar:

 

Du kan ikke både tabe dig og blive større. Det er 2 modstridende mål. Hvis man er meget overvægtig, og/eller helt nybegynder, så tyder meget på at man godt kan opbygge muskelmasse, mens man taber sig, men for flertallet som har trænet et stykke tid, så er det ikke muligt. Hvis du ønsker at tabe dig, så skal du ligge i kalorieunderskud (dvs. spise mindre end du forbrænder), og hvis du ønsker at få større muskler, så skal du ligge i kalorieoverskud (dvs. spise mere end du forbrænder). Så som du kan se er det lidt svært at opnå begge dele på et og samme tidspunkt. Så bliv enig med dig selv om hvad du helst vil lige nu. Vil du være større eller vil du tabe dig? Når du har besluttet dig for dette, så går du målrettet efter det.

Hvis du beslutter dig for at du vil tabe dig, så skal du stadigvæk træne hårdt og tungt med vægte. Den bedste måde at holde på ens muskelmasse når man ønsker at tabe sig, er ved at fortsætte den tunge træning, ganske ligesom hvis du trænede for større muskler. Du kan sagtens supplere din vægttræning med kardio træning, men det er på ingen måde et krav. Det er primært din kost du skal manipulere med når du ønsker at tabe dig. Både vægttræningen og kardio træningen er i den henseende begge dele reguleringsmekanismer, som gør det lettere for dig at opnå et kalorieunderskud.

Proteinpulver giver i sig selv ikke bumser og urenheder i huden. Det er primært et genetisk og hormonelt problem.