26823-53med2

Når fedtet bare ikke vil gå væk…?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg har en meget lille mængde fedt på overkroppen, der får det til at se ud, som jeg har deller på midtersektionen fortil (det skal lige nævnes, at jeg var tæt på overvægtig da jeg begyndte at gå i fitnesscenter). Efter 6 måneders cut, begynder det at irritere mig, at jeg stadig ikke er i stand til at gå over til bulk, pga. ovennævnte fedt. Eftersom jeg kun er 15, har den tanke, at det kunne være hvalpefedt strejfet mig. Hvis det evt. er det, er der så nogen pointe i at fortsætte med mit efterhånden lange cut? Jeg menes at skulle have hørt, hvalpefedt ikke kan cuttes væk, men at det forsvinder som kroppen udvikler sig.

 

Det skal lige tilføjes, at jeg er 100 % sikker på, at jeg ligger 500 kcal under mit ligevægtsindtag. Jeg vejer alt det jeg indtager, og har brugt jeres ligevægtsindtagberegner til at få et cirka billede af antal kalorier jeg skal spise per dag. Og nej, de kalorier jeg indtager består ikke af alverdens søde sager, men kernesundt og varieret mad, så jeg bl.a. får de 2g protein pr. kg. kropsvægt.

 

Jeg vil sætte ubeskrivelig stor pris på en svar, på forhånd tak!

 

Svar:

 

Begrebet hvalpefedt er bare en dårlig undskyldning man bruger, når man har problemer med at smide den sidste stædige mængde fedt. Jeg siger ikke at du bruger det som en dårlig undskyldning, kun at begrebet er opstået som et resultat heraf. For det første så er jeg nødt til at vide en ting. Du siger du er sikker på at du ligger 500 kcal under dit ligevægtsindtag. Jeg kan derfor konkludere at du taber dig på regelmæssig basis? Hvis ikke, så er dit kalorieunderskud ikke stort nok. Det er altid svært at smide den sidste mængde fedt, hvis man vil være cut, og hvis man ligger for tæt på ens vedligeholdelsesindtag, så sker der ikke det store. Men det er svært at konkludere noget, når du ikke fortæller noget om fremgangen i fedtprocent og vægt indenfor de sidste par uger og måneder. Jeg vil dog påpege, at problemet også kan skyldes andet end fedt. Hvis du siger du har været overvægtige, så er der også den mulighed, at noget af problemet skyldes løs hud. Men igen afhænger det af hvor hurtigt du har tabt dig, og hvor overvægtig du har været. Hvis du har mulighed for at give lidt flere information, så vil jeg med glæde komme med et mere uddybende svar mht. hvad du bør gøre for at komme videre.