1371640_10151839168955139_1623611066_n

Celestine Maria Jensen – Bodyfitness atlet

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af
I mine teenage-år begyndte jeg så at styrketræne med mine forældre, og der fandt jeg ligesom min hylde. Det var sjovt – og jeg var god til det. For mig er det sindssygt vigtigt at den træning man laver er sjov – det skal ikke være pligt, det er livet simpelthen for kort til. Min træning giver mig glæde og overskud – og bliver prioriteret meget højt i min hverdag.

1278303_10151839168625139_747073723_n

 

Hvad laver du til hverdag?

Til hverdag studerer jeg Ernæring og Sundhed og arbejder som personlig træner.

 

Hvilken form for træning er din primære?

Min primære træning er styrketræning. Jeg elsker min træningsform og glæder mig næsten altid til at få lov til at komme ned og “lege”.

 

Hvad har træning betydet for dig igennem dit liv?

Jeg har dyrket forskellige sportsgrene igennem mit liv og altid været ret aktiv. Jeg red en del år i min barndom og var meget passioneret omkring livet på rideskolen, men da ridningen i mine tidlige teenage-år begyndte at kede mig, startede jeg til i stedet til tennis. Jeg synes egentlig at det var vildt sjovt, men det blev dog aldrig den store succes, da jeg ikke er det store bold-menneske og man på et eller andet tidspunkt bliver træt af fiasko.
I mine teenage-år begyndte jeg så at styrketræne med mine forældre, og der fandt jeg ligesom min hylde. Det var sjovt – og jeg var god til det. For mig er det sindssygt vigtigt at den træning man laver er sjov – det skal ikke være pligt, det er livet simpelthen for kort til. Min træning giver mig glæde og overskud – og bliver prioriteret meget højt i min hverdag.

 

Hvor tit træner du, og hvordan kunne en normal træningsuge se ud for dig?

Jeg træner som udgangspunkt 5-6 dage om ugen. I perioder, fx på diæt, kommer der cardio med oven i programmet nogle gange om ugen. Efter at have kørt et mere klassisk opdelt split i længere tid, er jeg nu skiftet over til at prøve lidt højere frekvens. Min skabelon er baseret på Layne Nortons PHAT-program.

 

Mandag:

Tung underkrop

 

Tirsdag:

Tung overkrop

 

Onsdag:

Off

 

Torsdag:

Volumen ben

 

Fredag:

Volumen bryst, skulder og tricpes

 

Lørdag:

Volumen ryg og triceps

 

Søndag:

Off

 

Hvad er målet med træningen?

Mit mål er at forbedre mig til min næste konkurrence. Om det bliver i 2014 ved jeg ikke endnu – det kommer an på, hvor meget jeg har rykket mig til den tid.

 

Hvad er din styrke?

Min styrke er at jeg er konsistent. Når jeg sætter mig noget i hovedet, så gør jeg det. I en sport hvor progression sker langsomt, er det en stor fordel at have drivet til at holde fast.

 

Hvad er din svaghed?

Min svaghed er, at jeg kan have rigtig svært ved at give min krop den ro, den behøver til at restituere. Jeg har ekstremt svært ved ”lette” træninger og fridage og skal meget ofte huskes på, at det er udenfor træningscenteret at jeg bliver stærk. Restitution er altafgørende – det har jeg en tendens til at ”glemme”.

 

908843_10151839169635139_473566865_n

 

Hvordan ser en typisk kost ud på en træningsdag?

Min kost er som regel fordelt over 6-7 måltider i løbet af dagen og jeg spiser ca. hver 2 ½ – 3 time – fordi det fungerer rigtig godt for mig at spise så ofte og jeg bliver ulve-sulten (og små-cranky) hvis jeg ikke får min mad til tiden.

Jeg spiser efter det der hedder IIFYM aka flexible dieting, dvs. at jeg ikke spiser efter en fast plan, men varierer min kost fra dag til dag og spiser hvad jeg har lyst til, så længe det passer mine fastsatte makronutrienter (fedt, protein og kulhydrat). Jeg sørger for hver dag at få mellem 6-800 g grøntsager + 1-200 g frugt, ca. 40 g kostfibre og protein og fedt fra gode kilder (protein fra magert kød, fisk og skaldyr samt fedt fra nødder herunder valnødder, kokos og mandler samt avocado og gode koldpressede jomfruolier).

Er der plads i mine makroer og har jeg lyst til ”noget lækkert” spiser jeg det; ex. en proteinbar, hjemmelavet proteinis, sushi, lidt slik etc. Jeg advokerer ikke for at man fylder sig selv med junk og sukker på daglig basis – men jeg har fundet ud af, at det fungerer for mig ikke at have ”forbudte” fødevarer i min daglige kost. På denne måde undgår jeg at binge (overspise, red.) og jeg kan nu (modsat tidligere) have både chokolade, proteinbarer og peanut butter liggende derhjemme uden, at jeg rydder det hele i et svagt øjeblik. Et eksempel på min dag ser således ud (det varierer dog en del):

 

Morgenmad:

Havregryn på æggehvider og vand

Toppet med kokosmælk eller nødder og Bodylab Strø

Vitaminer: Multivitamin, Bodylab C + D-vitamin og fiskeolie

 

Under træning:

Bodylab BCAA Lemon/Lime + Glutamin

 

Efter træning:

Bodylab Whey-100 Extra Pure Lemon eller Vanilje eller Bodylab BCAA Lemon/Lime + Glutamin

Frugt

Evt. riskiks og nødder hvis jeg har lyst til det

 

Måltid 1:

Magert kød eller fisk

Grøntsager

Kulhydratkilde ex. brune ris, sweet potatoes, kartofler, kikærter/bønner etc.

 

Måltid 2

Magert kød eller fisk

Grøntsager

Avocado, nødder, god pesto eller lignende

 

Eftermiddag:

Varierer en del – Ex.:

– En proteinbar

– Eller en omelet af et æg + 3-4 æggehvider og grøntsager

– Eller kød med grøntsager

– Eller ”protein-is” /diverse proteinbagværk

 

Aftensmad:

Magert kød eller fisk

Grøntsager

Avocado eller nødder

Vitaminer: Multivitamin, Bodylab Krill, Calcium/magnesium, D-vitamin

 

Sen aften:

Depends – lidt á la eftermiddag. Det kommer an på mit humør men følgende vil være et godt bud:

Lidt mørk chokolade (85%)

Eller lidt peanut butter (yep – straight outta the jar)

Eller ”protein-is” /diverse proteinbagværk

 

Tager du nogle kosttilskud – og i så fald, hvilke?

Ja – det gør jeg. Jeg tager mine vitaminer hver dag; multivitamin (Bodymin), C-vitamin, D-vitamin og calcium/magnesium samt Krill (fiskeolie).

Under træning bruger jeg altid BCAA Instant og L-glutamin. Efter træning bruger jeg Bodylab Whey Extra Pure til min shake og tilsætter desuden glutamin. Har jeg brug for et ekstra kick, kan jeg godt finde på at supplere med Amplifier eller en koffeinpille inden træning.

Jeg bager ofte alskens proteinbagværk og i den forbindelse er jeg rigtig glad for Bodylab Whey 100 enten med Caribbean Chocolate (all time favorite), Vanilje eller Crispy Cookie. Jeg elsker også at lave is med enten Fersken/Appelsin eller Lemon, som jeg rører op med græsk yoghurt eller light kokosmælk og Bodylab Strø og smider i fryseren. Hurtigt, nemt og lækkert, mums.

–> Se Celestines fitnessopskrifter her

 

1373989_10151839183815139_951534626_n

 

12 Hurtige.

 

Kylling eller oksekød? 


Oksekød! Fordi jeg ELSKER en god bøf. Eller min egen geniale chili-con-carne.

 

Light eller regular?

Uha, det må blive light – i hvert fald i forbindelse med søde produkter.  Taler vi dressing og ”mad” foretrækker jeg uden tvivl the real deal. Jeg hader mad (fx dressinger og ”fløde”-erstatninger), der er lavet med alskens junk for at få fedtindholdet lidt ned, det giver virkelig ingen mening for mig. Men okay – det er vel egentlig lidt dobbeltmoralsk, jævnfør det første. Jeg er heller ikke udpræget fan af lightprodukter, men får det rigtig skidt af sukker i store mængder og vælger det derfor helst fra og søger i øvrigt at minimere mit light-indtag, så vidt muligt.

 

Powerwalk eller løb?

Løb. Jeg kan godt lide at løbe en tur – hvis jeg har lyst. Jeg er dog generelt ikke særlig stor fan af cardio ellers, da det ofte er ”tvungen”. Og jeg arbejder virkelig med mit forhold til tvungen cardioJ

 

Proteinshake eller proteinbar?

Proteinbar! Jeg ELSKER proteinbarer. Da jeg desværre må moderere mit forbrug lidt til dagligt, ryger proteinbarerne helt sikkert ind under min top 3 af ”største laster”, når det nu skal være.

 

Squat eller dødløft?

Uden tvivl squat. Jeg elsker (at hade) den øvelse. Enough said.

 

Karriere eller kærlighed?

Kærlighed – uden tvivl. Hvad er en succes værd, hvis jeg ikke har nogen at dele den med? 🙂

 


Skiferie eller sommerferie?

Uden tvivl sommerferie. Jeg kan godt lide skiferie, men jeg er udpræget fan af sol og sommer.

 

Styrke eller masse?

Masse. I guess..? Men jeg kan også godt lide at blive stærkere.

 

Komedie eller gyser? 


Komedie – no doubt! Jeg er umulig at se gyser sammen med. Jeg bliver usandsynligt bange. Og sover ikke i uger efter.. Det går jo ikke, søvn er vigtig for restitution, haha.

 

En god film eller en god bog?

En god bog. Jeg er nok lidt mormor på det punkt. Også på det punkt.

 

Restaurant eller café?

Det kommer helt an på maden 🙂

 

1371640_10151839168955139_1623611066_n

Følg Celestine på Facebook