Undgå diabetes med 2 minutters træning om ugen

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Et hold forskere fra Abertay University i Skotland, offentliggjorde for nylig en undersøgelse, hvor man konkluderer, at så lidt som 2 minutters træning ugentligt, kan være et ligeså effektivt værn mod diabetes, som de 30 minutters daglig motion sundhedsmyndighederne anbefaler i Danmark.

Der er dog ikke tale om en hvilke som helst type af motion. Det skal være ekstremt høj-intens træning. Det man typisk kalder HIIT, eller intervaltræning. Hvis man træner sådan, så kan så lidt som 2 minutters træning på ugentlig basis have en beskyttende effekt imod diabetes.

Og det handler ikke om hvor god man er til disse HIIT intervaller. Man behøver ikke have en super høj ydeevne. Så længe man giver sig selv fuldt ud, så vil man kunne drage fordel af den beskyttende effekt.

Ulempen er selvfølgelig, at skadesrisikoen for utrænede er ret høj, hvis man hopper direkte ud i at praktisere denne type træning. Men det er stadigvæk interessante nyheder for folk der ikke har tid til at træne 30 minutter om dagen.