Farlige fødevarer er et stigende problem

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Man skal være påpasselig med hvad man smider i indkøbskurven når man er ude at handle ind. Hvert år dør hundredetusinder som følge af infektioner, som skyldes dårlige fødevarer. Og det bliver sværere og sværere at spore kilden til problemet, da mange fødevarer består af ingredienser, som stammer fra mange forskellige lande. Det er WHO som sætter fokus på problemet, som er et verdensomspændende problem.

Der kan være tale om både bakterier, virus, parasitter eller kemikalier. Man ser ofte frugt og grøntsager hvor man kan finde fækalierester, og skaldyr som indeholder store mængder giftstoffer fra havet.

De fleste dødsfald skyldes sygdomsfremkaldende bakterier som salmonella og E. coli, eller virus som eksempelvis norovirus. Hovedparten af dødsfaldene er i Afrika og sydøst Asien. 40 % af alle dødsfald sker i aldersgruppen under 5 år, som er den mest sårbare gruppe.