DNP slår til igen

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Det Engelske politi råber nu ”vagt i gevær”, og advarer i mod slankepiller som indeholder DNP (2,4-Dinitrophenol). Der sker fordi en 21 årig ung kvinde fra Shrewsbury er død efter at have indtaget 8 slankepiller, som hun efter sigende har købt på nettet. De indeholdte det meget potente stof DNP, som mange bodybuildere har eksperimenteret med. Det er dog et ekstremt farligt stof, fordi man meget let dør af overophedning, hvis man indtager for mange.

Den 21 årige kvinde var selv i stand til at køre på hospitalet, da han følte sig utilpas. Men hendes tilstand blev hurtigt forværret. Og da blodprøverne kom tilbage var den unge kvindes dødsdom underskrevet. To af de piller hun havde taget var nok til at have en dødelig effekt, og kvinden havde indtaget 8. Hendes metabolisme og temperatur gik helt amok, og hendes mor fortalte efterfølgende, at hendes datter bogstaveligt talt brændte op inden fra. Den 21 årige kvinde mistede evnen til selv at trække vejret, og kort tid efter satte hendes hjerte ud.

Det er meget vigtigt, at man forstår hvor farligt DNP er. Det er ikke det samme som almindelige slankepiller med koffein og efedrin, som i sig selv kan være potentielt farlige i høje doser. Vi snakker om et meget væmmeligt stof, som hvert år koster mange menneskeliv. Så man bør være meget påpasselig med at købe piller på nettet.