England advarer om DNP på twitter

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

For en måned siden døde en ung engelsk kvinde efter indtagelse af det meget farlige fedtforbrændende stof DNP (2,4-Dinitrophenol). Nu går FSA (the UK’s Food Standard Agency) på twitter og beder unge mennesker om at brede budskabet om det meget farlige stof.

Det sælges nemlig stadigvæk i stor stil på nettet, og det er langt farligere end folk tror. DNP virker ved at øge forbrændingen. Ikke bare lidt. Men rigtigt meget. I bedste fald risikerer man at få kvalme, opkast, ekstrem svedtendens, uro, hjertebanken og forøget vejrtrækningsfrekvens. I værste fald risikere man at dø af det.

Den unge engelsk kvinde er ikke et enkeltstående tilfælde. DNP har efterhånden mange dødsfald på samvittigheden. Det er vigtigt at understrege, at DNP ikke er et kosttilskud. Det er et kemikalie, som IKKE er egnet til menneskelig indtagelse. Man risikerer meget let at havne i koma, og aldrig vågne op igen. Så man gør klogt i at holde sig langt væk fra DNP. I det hele taget bør man undlade at købe piller på nettet, som man enten ikke ved hvad indeholder, eller som indeholder et stof man ikke kender bivirkningerne på.