Plante får folk til at drikke mindre alkohol

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

 

Forskere ved Harvard University har undersøgt en kinesisk urt ved navn kudzu for at finde ud af om der er hold i gamle historier fra den kinesiske folklore om, at det kan være med til få folk til at drikke mindre alkohol. – Og historierne fra Kina viser sig at være sande. Planten kudzu har et stof, puerarin, der beviseligt får alkoholikere til at drikke mindre alkohol, skriver tidsskriftet Drug and Alcohol Dependence. 

Forskerne har testet stoffet på en gruppe af testpersoner, som i gennemsnit har drukket 18 genstande om ugen. Over en periode fik gruppen en kapsel med forskellige mængder puerarin og dernæst adgang til at drikke den mængde alkohol, de selv havde lyst til. Når tallene bliver renset for placeboeffekt og statistisk usikkerhed, så gik testpersonerne fra at drikke 3,4 genstande til at drikker 3 genstande under påvirkning af puerarin.

Det er usikkert, hvordan stoffet virker, men det skyldes nok, at det øger blodgennemstrømningen. Dermed når alkoholen hjernen hurtigere og belønningscenteret bliver hurtigere aktiveret. – Men får med andre ord en hurtigere oplevelse af at have fået så hatten passer.

Læs om alkohol og styrketræning her.