Bliv mindre syg med et godt humør

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Er du altid glad og i godt humør? Hvis du kan svare ja til dette, så tyder meget på, at du har mindre risiko for at blive forkølet. En undersøgelse fra Psykosomatisk Medicin viser nemlig, at folk der er glade og i godt humør har mindre risiko for at blive forkølet.

En gruppe på lidt under 200 kvinder, i alderen 21-55, blev udsat for et forkølelsesvirus, og efterfølgende analyserede man hvem der blev syg og hvem der ikke gjorde. Forsøgspersonerne skulle indledningsvist besvare et spørgeskema, med spørgsmål som relaterede til deres humør og sindstilstand, hvorefter de fik næsedråber som indeholdte enten forkølelsesvirus RV39 eller influenza virus A/Texas/36/91. Forsøgspersonerne skulle derefter tilbringe en uge i karantæne, hvor man registrerede hvem der blev syge, og hvem der ikke gjorde.

Det interessant var, at de personer som var glade og tilfredse var mindre syge end dem som var stressede og kede af det. Det skal dog påpeges, at sygdomsfrekvensen ikke blev påvirket i negativ retning, fordi man havde en negativ sindstilstand. Kun at sygdomsfrekvensen blev påvirket i positiv retning, hvis man var glad og tilfreds.