Amerikanere på proteinjagt

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Almindelige amerikanere er i stigende grad på jagt efter nye kilder til protein. Det viser sig i et øget salg af mandler, jordnødder, mælk og soja forarbejdet som pasta samt ærter og valle forvandlet til et hastigt stigende antal forskellige pulvere. Proteinbarer, der ligner chokoladebarer, med 20, 30 eller endnu flere gram protein per portion sælger rigtig godt i USA netop nu, og det er for nyligt blevet et krav, at samtlige varer på supermarkedernes hylder skal have angivet indholdet af protein.

Interessen for nye proteinkilder hænger sammen med, at amerikanerne spiser mindre protein fra de traditionelle kilder såsom kød og proteinrige grøntsager. Den amerikanske fødevareekspert Phil Lempert siger:

“Folks interesse for alternative proteinkilder skyldes både, at folk i almindelighed bliver klogere på fødevarer, og at priserne på kød er stærkt stigende. På længere sigt, tror jeg vi vil se at nye proteinkilder kommer ind i vores hverdag og måske også i nye spændende kombinationer med eksisterende kilder til protein.”