Mænd med muskler er sexistiske

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Mænd der stærkt optagede af at opbygge store muskler har en kedelig tendens til at se ned på kvinder. Sådan er det i hvert fald i England. Her har man undersøgt 327 mænd og spurgt dem om en lang række spørgsmål om deres egen krop, træning og deres syn på kvinder. Resultatet var, at de mænd, som udtrykte stor interesse for være muskuløse også udtrykte de mest kvindeundertrykkende holdninger. 

“Vi tror, ​​mænd, der har undertrykkende holdninger om kvinder og ligestilling er også mere tilbøjelige til at hænge fast i de traditionelle stereotyper for maskulinitet, der omfatter muskuløse fysik, ” siger Virén Swarmi fra University of Westminster.

“Desuden, i samfund, hvor patriarkalske strukturer bliver udfordret, kan nogle mænd forsøge at genvinde deres maskulinitet ved at øge deres fysik. For eksempel, kan de reagere på at have en kvindelig chef ved at træne fysisk.”

Det skal for retfærdighedens skyld siges, at mange mænd i undersøgelsen både har et ikke-undertrykkende kvindesyn og samtidig går op i opbygning af muskelmasse. Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Psychology of Men & Masculinity