Sukkerholdige drikke svækker muskler efter få uger

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Det er ikke kun vores smagsløg, der kan få en hang til sukkersødede læskedrikke. Også vores muskler kan kræve sukkerdrik og en ændring i musklerne kan observeres efter blot få uger med stort forbrug af eksempelvis sodavand.

Sukkeret ”lærer” isolerede muskelceller, at gå ind i et mere inaktivt stadie, hvor muskelstofskiftet ganske enkelt kører langsommere.

”Denne undersøgelse viser, at vores bekymring over sukkerholdige drikkevarer har været korrekt. Ikke alene kan et regelmæssigt indtag af sukker akut ændre vores krop stofskifte, faktisk ser det ud til, at vores muskler er i stand til at fornemme sukker og gøre vores stofskifte mere ineffektiv, også på længere sigt. Dette vil føre til en reduceret evne til at forbrænde fedt og føre til ophobning af fedt.

Desuden vil det gøre det vanskeligere for vores krop til at modstå stigninger i blodsukker. Hvad er det klart her er, at vores krop justerer sig til regelmæssig sukkerforbrug og forbereder sig på fremtidens kost ved at ændre muskelstofskiftet via ændret gen aktivitet,” siger Dr. Hans-Peter Kubis fra Bangor University i Wales. Et tidligere studie offentliggjort i International Journal of Clinical Practice i 2009 peger også på muskelsvækkelse ved stort indtag af sukkerholdige drikke.