Stof i håndsæbe svækker håndmusklerne

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Triclosan, der er et antibakterielt stof, er meget udbredt i håndsæber og andre personlige plejeprodukter, men desværre visser det sig, at det kan hindre muskelsammentrækninger på et cellulært niveau. Dyreforsøg foretaget på UCD School of Veterinary Medicine viser, at Triclosan kan reducere muskelstyrke hos mus og fisk.

“Triclosan findes i næsten alle hjem, og er udbredt i miljøet. Disse resultater giver stærke beviser for, at det har en betydning for både menneskelig og miljømæssig sundhed,” siger Isak Pessah, professor og formand for Institut for molekylær biovidenskab ved UCD School of Veterinary Medicine.

Triclosan er almindeligt forekommende i antibakterielle personlig pleje produkter såsom håndsæber, men også produkter som deodoranter, mundskyllevand, tandpasta, sengetøj, tøj, tæpper, legetøj og affaldssække indeholder stoffet.

Undersøgerne har udført adskillige forsøg for at vurdere virkningerne af triclosan i muskelaktivitet ved anvendelse af doser svarende til dem, mennesker og dyr kan blive udsat for under hverdagen.

Triclosan påvirker molekylære kanaler i muskelceller. Her styres strømmen af ​​calciumioner, hvilket skaber muskelkontraktioner. Fungerer denne mekanisme ikke optimalt kan resultatet være svagere muskler.