Vægttræning kan reducere risiko for diabetes

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Ved at kombinere regelmæssig styrketræning med konditionstræning kan man reducere risikoen for type 2 diabetes med op til 59 pct., viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Archives of Internal Medicine.

Undersøgelsen er den første, der kæder vægttræning sammen med diabetesrisiko. Forskerne fulgte mere end 32.000 mænd i næsten 20 år, fra 1990 til 2008. Hvert andet år har deltagerne udfyldt et spørgeskema, som dokumenterede deres motion – herunder styrketræning og konditionstræning – såvel som faktorer såsom rygning, alkohol og kaffe indtag og kost. Blandt deltagere udvikledes 2278 nye tilfælde af diabetes. Det er omkring 7 procent, under gennemsnittet på 11,8 procent for mænd. 

Tidligere undersøgelser har vist, at træning kan reducere risikoen for at udvikle diabetes. Det bekræfter denne undersøgelse, men den tilføjer den nye viden, at vægttræning ser ud til at være mere effektivt end blot generel træning. 

Mænd, der løftede vægte mellem 1 og 59 minutter om ugen reducerede deres type 2 diabetes risiko med 12 procent. De, der løftede vægte mellem 60 og 149 minutter, reducerede deres risiko med 25 procent.