Giv blod og hold vægten

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Det viser sig at åreladning, hvor man tømmer kroppen for et nogle deciliter blod, kan have en god effekt mod fedme. Åreladning har ellers de seneste hundrede år været en praksis, som ingen har taget seriøst. I flere århundrede forud har man nemlig benyttet metoden til at kurere alt fra psykiske lidelser til ondt i maven – uden større held. Metoderne har varieret fra nål, kniv og ikke mindst blodsugende igler.

Ny forskning har dog fået åreladning på banen igen. Det viser sig nemlig, at stoffer i blodet kan være med til at fastholde en patient i et sygdomsforløb – og at disse stoffer nemt fjernes ved at tappe noget blod.

Jern ophobes således i et usundt niveau i kroppen hos personer med diabetes og metabolske sygdomme i det hele taget – sygdomme, der er ofte følger – eller leder til – fedme.

Forskningen fra Charité-University Medical Centre viser, at patienter, som havde fået tappet noget af deres blod fik en mærkbar reduktion i blodtryk, lavere glukoseniveauer, lavere hjerterate og forbedrede niveauer for kolesterol.