Advarer om overdreven brug af proteinpulver e

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Syv proteinpulver-shakes dagligt blev et problem for 22-årige englænder og amatørsportsmand Richard Cook. Igennem fire år drak han syv store proteinpulver shakes dagligt og det førte til rysteture og andre bivirkninger, skriver BBC. Den og andre lignende historier har fået The British Dietetic Association (BDA) til at advare mod overdrevent indtag af proteindrikke. 

For folk der er sunde, ikke træner intensivt og spiser en normal kost er proteinpulver tilskud ikke nødvendigt, men træner man flere gang om ugen og ønsker man at bygge muskelmasse – eller skal man restituere sig efter sygdom er proteinpulver tilskud oplagt. Dog ikke i ubegrænsede mængder. Ligesom med salt og sukker – og alt muligt andet – er der en øvre grænse for hvad der er sundt:

Jane Griffin, der er talsmand for BDA siger:

”Jo mere du indtager, jo mere skal kroppen af med igen. Og indtager man alt for store mængder, kan lever og nyre få problemer.”

 Den britiske producentorganisation mener, at kritikken er skudt over målet eftersom der kun har været 11 rapporterede sager om sundhedsproblemer, som følge af for stort indtag af proteinprodukter på 11 år.