Motion påvirker sultfornemmelsen

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Det er almindeligt kendt, at man med træning eller fysisk arbejder kan oparbejde en god appetit. Men det viser sig nu ikke at være helt rigtigt – i hvert fald ikke umiddelbart efter træning. Ny forskning viser, at hvis man med 45 minutters moderat træning om morgenen faktisk mister lysten til at spise lige efter – og at man ikke spiser mere i løbet af dagen. 

Undersøgelsen, der bliver offentliggjort i oktobernummeret af Medicine & Science in Sports & Exercise, har taget udgangspunkt i en gruppe kvinder, som både indeholdt overvægtige og normalvægtige.

“Vi ønskede at se, om fedme påvirker sulten, men det gjorde ikke,” siger LeCheminant, der er en af forskerne bag projektet. Han påpeger det interessante i, at kvinderne i dagen efter træning ikke forsøgte at kompensere gennem mad for de ekstra brændte kalorier. Kvinderne spiste stort set det samme, uanset om de trænede eller ej i den kommende dag. Det peger ifølge forskerne på, at forskningsfelterne, der handler om sult, fedme, vægttab og træning er mere komplekse end hidtil antaget.