Genmodificerede køer giver mælk rig på protein

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Forskere har med succes ændret et par génsæt hos en malkeko med det resultat, at koen nu producerer mælk med et højere indhold af protein. Samtidig har forskerne formået at fjerne den komponent i mælken som er årsag til den mest udbredte mælkeallergi hos mennesker.

Forskningen er foregået i New Zealand og refereres i tidsskriftet Proceedings of National Academy of Sciences. Ved hjælp af en proces kaldet RNA-interferens, der slukker og tænder visse gener til eller fra, har forskerne skabt en ko, hvis mælk har en øget indhold af kasein, et protein, der anvendes til fremstilling af ost og andre fødevarer, og næsten ingen beta-lactoglobulin, der er en komponent i mælkevalleprotein, som kan forårsage allergier. Koen anses som et proof-of-concept på, at genmodificering af køer kan benyttes som en måde at designe fødevarer på, der er sundere og mere egnet til specielle formål i efterfølgende mejeriprocesser.