Proteinmarkedet stiger eksplosivt

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Voksende bevidsthed om sundhed samt videnskabelig udvikling driver væksten på det globale protein, viser en ny rapport fra Global Industry Analyst (GIA). Rapporten anslår at fødevarebrancherne globalt vil efterspørge proteiningredienser i et så stort omfang af det samlede verdensmarked i 2018 vil nå op på ikke mindre end 150 mia. kroner.  Særligt udviklingslandende vil i deres bestræbelser på at levere sunde, basale fødevarer efterspørge proteiningredienser

Proteinmarkedet oplevede kun en mindre dukkert i perioden 2008-2010 på grund af finanskrisen, men er nu tilbage i et vækstforløb, hvor det særligt er efterspørgslen på vegetabilsk protein til videreforarbejdning, der driver markedet. Sojaprotein er således en meget eftertragtet vare på råvarebørserne verden over. Dette understøttes blandt andet af lovgivning i mange lande, som i stigende grad begunstiger sunde fødevarer og pålægger de usunde afgifter.

Kina er netop nu ved at blive verdens største marked for valleprotein. Efterspørgslen er høj takket være både en forbrugerbevidst om protein og en fødevareindustri, som i stigende grad evner at forarbejde proteintilsatte produkter, så de falder i forbrugernes smag.