Supermarkeder hemmeligholder frugtkontrol

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Forbrugerrådet går nu i rette med de store supermarkedskæder, som ikke vil offentliggøres deres egenkontrol af frugt og grønt. Berlingske Tidende skriver, at det kun er Coop, der står bag Kvickly, Brugsen og Fakta, som ikke hemmeligholder oplysningerne.

”Det undrer mig såre, at det kun er Coop, som vil offentliggøre, hvor mange egenkontroller de har. Det undrer mig, at man som virksomhed i 2012 ikke vil forklare sin omverden, hvordan man kontrollerer det, som er så vigtigt,” siger afdelingsleder i Forbrugerrådet, Mette Boye.

Ifølge Berlingske er 45.000 danskere blevet syge af importeret frugt og grønt de seneste seks år. De uheldige er typisk blevet syge af for eksempel salmonella eller kampylobakter.

Kontrollen af frugt og grønt i danske supermarkeder foregår først og fremmest som egenkontrol hos importører og hos dem, der sælger varerne, altså de store supermarkedskæder. Egenkontrollen suppleres af lejlighedsvise stikprøvekontroller fra fødevaremyndighederne. I Forbrugerrådet mener man, at systemet grundlæggende er fornuftigt bygget op, men opfordrer supermarkederne til at tage det alvorligt, så tilliden til det kan bevares.